Elintarvikepolku
Ohjeet koulutukseen hakemisesta ja toteutuksesta.
Kenelle palvelu sopii
Ammatilliset polut on suunnattu helsinkiläisille muunkielisille työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta ammatilliseen opiskeluun sekä halu parantaa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan.
Opiskelu edellyttää vahvaa kiinnostusta alaa kohtaan, ymmärrystä työn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista, mahdollisuutta sitoutua opintoihin kokopäiväisesti sekä vähintään kielen lähtötasoa A1.3 (toimiva alkeiskielitaito).
Sisältö
Ammatilliset opinnot
- leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistaminen
- marja-, kasvis-, hedelmä-, liha-, kala- ja maitotuotteiden valmistaminen
- tuotteiden pakkaaminen ja hinnoittelu
- perehtyminen erityisruokavalioihin
- työvälineiden, laitteiden sekä työtilojen siistiminen
- hygieniaosaamista
- elintarvikealan matematiikan, fysiikan ja kemian perusteet
Työelämätaidot
- työnhaku: esimerkiksi oman osaamisen tunnistaminen, työhakemuksen ja CV:n tekeminen
- suomalaisen työelämän perusteita
- työturvallisuus
- työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto
- ensiapuosaamista
- tieto- ja viestintätekniikka ja sen hyödyntäminen
Suomen kielen opinnot
- peruskielitaidon vahvistaminen
- ammatillinen suomen kieli: esimerkiksi ammatillinen sanasto, puheharjoituksia, työselostuksen tai lyhyen raportin kirjoittaminen
Koulutuksen aika ja paikka
Stadin AO, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki
Jatkopolut
Jatkomahdollisuuksia ovat työsuhde, oppisopimuskoulutus, opiskelu elintarvikealalla (suuntautumisvaihtoehdot: elintarvikkeiden valmistaja tai leipuri-kondiittori). Opintoja voi hyödyntää myös muissa ammatillisissa tutkinnoissa.
Yhteystiedot
Hakijapalvelut
p. 09 310 89318
hakijapalvelut@edu.hel.fi
Teollisuuskatu 23 A2, 1. kerros, 00510 Helsinki
PL 51309, 00099 Helsingin kaupunki
Hakijapalvelut on avoinna ma–pe 10.00–14.00.