Tervetuloa uudistuneille verkkosivuillemme! Stadin AO:n verkkosivut ovat nyt osa hel.fi-sivuja.

Elintarvikepolku

Ohjeet koulutukseen hakemisesta ja toteutuksesta.

Kenelle palvelu sopii

Ammatilliset polut on suunnattu helsinkiläisille muunkielisille työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta ammatilliseen opiskeluun sekä halu parantaa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan.

Opiskelu edellyttää vahvaa kiinnostusta alaa kohtaan, ymmärrystä työn fyysisistä ja psyykkisistä vaatimuksista, mahdollisuutta sitoutua opintoihin kokopäiväisesti sekä vähintään kielen lähtötasoa A1.3 (toimiva alkeiskielitaito).

Sisältö

Ammatilliset opinnot

  • leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistaminen
  • marja-, kasvis-, hedelmä-, liha-, kala- ja maitotuotteiden valmistaminen
  • tuotteiden pakkaaminen ja hinnoittelu
  • perehtyminen erityisruokavalioihin
  • työvälineiden, laitteiden sekä työtilojen siistiminen
  • hygieniaosaamista
  • elintarvikealan matematiikan, fysiikan ja kemian perusteet

Työelämätaidot

  • työnhaku: esimerkiksi oman osaamisen tunnistaminen, työhakemuksen ja CV:n tekeminen
  • suomalaisen työelämän perusteita
  • työturvallisuus
  • työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto
  • ensiapuosaamista
  • tieto- ja viestintätekniikka ja sen hyödyntäminen

Suomen kielen opinnot

  • peruskielitaidon vahvistaminen
  • ammatillinen suomen kieli: esimerkiksi ammatillinen sanasto, puheharjoituksia, työselostuksen tai lyhyen raportin kirjoittaminen

Koulutuksen aika ja paikka

Stadin AO, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki

Jatkopolut

Jatkomahdollisuuksia ovat työsuhde, oppisopimuskoulutus, opiskelu elintarvikealalla (suuntautumisvaihtoehdot: elintarvikkeiden valmistaja tai leipuri-kondiittori). Opintoja voi hyödyntää myös muissa ammatillisissa tutkinnoissa.

Yhteystiedot

Hakijapalvelut

p. 09 310 89318
hakijapalvelut@edu.hel.fi

Teollisuuskatu 23 A2, 1. kerros, 00510 Helsinki
PL 51309, 00099 Helsingin kaupunki
Hakijapalvelut on avoinna ma–pe 10.00–14.00.