Turvallisuusalan erikoisammattitutkinto
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.
Alan työtehtävät
Turvallisuusalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu yritysten turvallisuusvastaaville ja turvallisuusalalla esihenkilö-, asiantuntija- tai konsulttitehtävissä toimiville tai niihin tähtääville henkilöille.
Turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea Poliisihallitukselta hyväksyntää toimia vastaavana hoitajana turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa.
Tutkinnon rakenne
Turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisista ja kahdesta tai kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakolliset tutkinnon osat (yht. 60 osp)
- Turvallisuuslainsäädäntö (30 osp)
- Turvallisuussuunnittelu (30 osp)
Lue lisää Stadin AO:n koulutuksesta ePerusteista.
Hakeutuminen
Koulutukseen hakevalla tulee olla oppisopimuskoulutukseen soveltuva työpaikka valmiina. Työaika koulutuksen aikana on oltava vähintään 25 h/vko.
Jos olet kiinnostunut suorittamaan koulutuksen oppisopimuksella, ota yhteyttä koulutuksen vastuuopettajaan.
Lisätiedot:
Markku Pelkonen
09 310 26021, 040 668 2338
markku.pelkonen@edu.hel.fi
Vesa Mykkänen
040 1216760
vesa.mykkanen@hel.fi
Koulutuksen kesto
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan alan aiempi osaaminen, työkokemus ja koulutus. Tutkinnon suorittaminen kestää 1–2 vuotta.
Toteutustapa
Turvallisuusalan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan pääsääntöisesti verkko-opintoina, jota tuetaan henkilökohtaisin työpaikkakäynnein. Osaaminen osoitetaan näytöillä käytännön työtehtävissä.
Ohjaus työpaikalla
Työnantaja nimeää opiskelijalle työpaikkaohjaajan, joka tukee opiskelijaa oppimistavoitteiden saavuttamisessa ja ammattiin kasvamisessa, antaa palautetta sekä arvioi yleensä myös näytön.
Ammatillinen opettaja on työpaikkaohjaajan työpari, joka jakaa vastuun työelämässä oppimisen suunnittelusta ja etenemisen seuraamisesta. Opettajalla on päävastuu näytön arvioinnista.
Koulutuspaikka
Koulutus järjestetään Sturenkadun toimipaikassa (Vallila).
Huom! Tammikuusta 2026 alkaen koulutus järjestetään Roihupellon uudella kampuksella, os. Holkkitie 5, 00880 Helsinki
Koulutuksen hinta
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.